On olemassa asioita, joissa syntyy poikkeuksellisen suurta iloa. Yksi sellainen on se, että saa olla mukana tekemässä jotain sellaista, mitä Jeesus on käskenyt ja valtuuttanut meidän tehdä.

”Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: ´Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.´” (Matt.28:18-20)

Vaikka seurakuntatyössä on pitkälti kesätauko, niin evankeliumi menee eteenpäin yhä kauemmaksi ja kauemmaksi. Jumalan sydämen mukaan toimintakenttämme ei rajoitu ainoastaan paikallisesti omaan kaupunkiimme vaan laajemmin – muihinkin kansoihin. Näin meillä on ollut seurakuntanakin etuoikeus tehdä ja myötävaikuttaa.

Näin kesäloman kynnyksellä on nöyrästi ja kiitollisesti todettava, että Missio Churchilla on työteliäs, mutta mahtava kausi takana! Varsinkin nuorten puolella on ollut kasvua niin määrällisesti kuin hengellisestikin. Ennen juhannusta meillä oli riemullinen kaste- ja lähetysjuhla, jossa oli kasteen lisäksi seitsemän uuden jäsenten siunaaminen seurakuntaan sekä kolmen nuoren siunaaminen ja lähettäminen lähetystyöhön.

Kaksi Missio Churchin nuorta on lähtenyt viemään kuukaudeksi evankeliumia Keski- ja Etelä-Eurooppaan kansainvälistä tanssikieltä hyväksikäyttäen. Yksi nuoristamme lähti puolestaan kahdeksi kuukaudeksi toiselle mantereelle, Etelä-Amerikkaan, Brasiliaan Belo Horizonten kaupunkiin. (Se on muuten maailman kuulun ylistyksenjohtajan Ana Paulan kotikaupunki.) Siellä Youth With A Mission -järjestö tekee työtä katulasten parissa ruokkien, vaatettaen ja auttaen heitä evankeliumin kera.

Lähetystyön iloja on se, että saa olla mukana tavalla tai toisella. Kysymys on pelastuksesta ja iankaikkisesta elämästä, joka on tarjolla kaikille ihmisille kaikkialla maailmassa. Kaikki eivät pääse lähtemään, mutta me kaikki voimme olla siunaamassa ja lähettämässä niitä, jotka lähtevät.

”Sillä ´jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu´. Mutta kuinka he huutavat avuksensa sitä, johon eivät usko? Ja kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Ja kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa? Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Niinkuin kirjoitettu on: ´Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka hyvää sanomaa julistavat!´” (Room.10:13-15)

Iloista kesää toivottaen,
Pastori Jukka