Lähetystyö sen eri muodoissaan on Jumalan sydämen syke. Minulla oli etuoikeus olla jakamassa Jumalan Sanan siementä ja levittämässä lähetysintoa Myanmarin uudelle sukupolvelle. Tuossa maassa on, sen historian sulkeutuneisuudestaan huolimatta, vahvat hengelliset juuret. Sen osoittaa muun muassa yliopistotasoinen Raamattukoulu, EBC, jossa sain olla mukana opettamassa lähetystyöstä innokkaille maisterioppilaille.

Myanmarissa lähetystyö on varsin uusi asia, mutta saimme todeta, että resursseja siihen on: Maa oli kuin suuri hengellinen ase ladattuna Jumalan Sanan siemenillä. Sain olla mukana painamassa tuon aseen liipaisinta. Siihen myös vastattiin. Nuoret ovat valmiina vilpittömin rukouksin Jumalalle ”Send me!”. Se oli jotakin suuremmoista, niin neitseellistä, apostolista ja ihanaa!

Työ ei ole yksin meidän varassamme. Jeesus lupasi seuraavaa: ”…vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka” (Apt.1:8).

Jerusalem, Juudea ja Samaria, maan ääret… Mikään näistä paikkakunnista ei ollut valmis, eikä tule olemaankaan ennen Jeesuksen takaisin tuloa. Nämä kolme lähetyskäskyn ”perusaluetta” eivät korvaa toisiaan – Jeesuksen käsky todistaa niissä on yhtä aikaa voimassa.

Missio Church on vahvasti lähetysmielinen seurakunta. Olemme syntyneet ja aloittaneet työn Jyväskylästä ja julistamme Jumalan Sanaa edelleen omassa kaupungissamme. Olemme seurakuntana julistaneet evankeliumia myös monissa muissa kaupungeissa eri puolilla Suomea.

Olemme myös valmiita lähtemään liikkeelle Suomesta aina maan ääriin saakka. Seurakuntamme nimi Missio on latinaa ja se tarkoittaa lähettää. Viimeisen puolen vuoden aikana olemme lähettäneet ja lähteneet jakamaan Jumalan Sanan siementä aina kolmeen maanosaan saakka. Me laajennamme vaikutusalaamme aina sinne minne Jumala meitä johtaa.

Jeesuksen lähetyskäsky on edelleen voimassa – niin lähellä kuin kaukana.

Pastori Jukka