Life Journal Suomi ”DD”-ohje

Kun alamme lukea Jumalan sanaa, saame nähdä, kuinka Jumala vastaa asioihimme. Säännöllinen päivittäinen raamattuhetki ja Jumalan antamien ajatusten kirjoittaminen päiväkirjaan muuttaa ajatteluamme, asenteitamme, puhettamme ja toimintaamme Jumalan tahtomaan suuntaan. Kun sitten kohtaamme arkisessa elämässämme ihmisiä ja monenlaisia haastaviakin tilanteita, alamme toimia niissä Jumalan mielen mukaisesti.

Päiväkirjan pito on erinomainen tapa kirjata ja prosessoida, mitä Jumala on meille puhunut. Se on myös hyödyllinen työkalu käyttää joskus myöhemmin. Voimme palata asioihin, joita olemme Jumalan innoittamana kirjoittanut. Ilman kirjaamista helposti unohdamme nuo siunaukset ja tärkeät opetukset.

Vaikka päiväkirjan pito on hyvin henkilökohtaista ajan viettoa Jumalan kanssa, saatat haluta jakaa joitakin välähdyksiä pienryhmän tai mentorisi kanssa. Keskustelun kautta, saatat pystyä katsomaan tarkemmin / syvemmin mitä Jumala on sinulle puhunut, saada uutta sisäistä näkemystä raamatun sanomaan ja myös ajatuksia rohkaista muita.

Siis toimi näin:

Scripture – Sana

Avaa Raamattusi päivän lukukappaleen kohdalta. Lue päivän tekstit rukoillen ja anna Jumalan puhua sinulle. Kun olet lukenut, katso mikä jae on puhutellut sinua erityisesti ja kirjoita jae päiväkirjaasi.

Observation – Havainnointi

Mitä ajattelet Jumalan sanovan sinulle tässä kohdassa? Pyydä Pyhää Henkeä opettamaan sinua ja tuomaan esille Jeesusta. Muotoile ja kirjoita tämä ajatus omilla sanoillasi päiväkirjaan.

Application – Soveltaminen omaan elämään

Tee lukemasi persoonalliseksi kysymällä itseltäsi, kuinka se sopii omaan elämääsi juuri nyt. Ehkä se on ohje, rohkaisu, ilmestys uudesta lupauksesta tai jonkun erityisen asian korjaus elämässäsi. Kirjoita kuinka tämä Sanan kohta voi toimia sinun kohdallasi tänään.

Prayer – Rukous

Ja lopuksi voit pyytää Jumalaa auttamaan sinua soveltamaan tätä sanaa elämääsi tai se voi olla suurempi näky siihen mitä Hän on paljastamassa sinulle. Muista, että rukous on kahdensuuntainen keskustelu, varmista että kuuntelet, mitä Jumalalla on sanottavaa! Kirjoita rukouksesi muistiin.

Esimerkki

Sana

Sananl. 3:5 Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi.

Havannointi

Kaikki viisaus ja ymmärrys tulee Jumalalta. Toimi, puhu ja elä Jumalan tahdon mukaan koko sydämessäsi äläkä luota omaan ymmärrykseesi. Näin olet Jumalan Valtakunnan rakentaja, Jumalan palvelija.

Soveltaminen

Ei riitä, että turvaan Herraan tiedon tasolla. Herran tahto on, että turvaan Häneen koko sydämestäni, SIIS KOKO SYDÄMESTÄNI. Minun tulee olla riippuvainen Herrasta!

Rukous

Herra, tyhjennä minut omasta ymmärryksestäni. Opeta minua luottamaan Sinuun arjen pienimmissäkin aisoissa. TODELLA !!!

Life Journal Suomi

IMG_6074_2

Oman Life Journal Suomi kirjasen voit hankkia 7,00 €:n hintaan Missio Church Jyväskylän tilaisuuksissa.

Life Journal Suomi kirjanen on erinomainen apuväline päivittäisen raamatunluvun aloittamiseksi ja ylläpitämiseksi. Kirjassa on raamatunlukuohjelma, ohjeita kuinka lukea ja prosessoida Jumalan Sanaa saippuamenetelmällä (SOAP) ja runsaasti päiväkirjasivuja!

Tämä kirjasen, sen sisältämän lukuohjelman ja SOAP-ohjeen on laatinut pastori Wayne Cordeiro New Hope seurakunnasta Havaijilta ja se on käytössä lukuisissa seurakunnissa ympäri maailmaa. Löydät lisätietoja New Hope-seurakunnasta ja Daily Devotion raamatunluku-ohjelmasta nettisivuilta: www.enewhope.org tai www.lifejournal.cc

Jos haluat saada lisätietoa Life Journal Suomi kirjasen käytöstä, SOAP lukuohjeesta tai sinulla nousee siitä kysymyksiä, tai olet ehkä ottanut sen jo käyttöön ja haluat antaa siitä palautetta, niin laita sähköpostia alla olevaan osoitteeseen.

Sinua rohkaisten ja siunaten,
Missio Church Jyväskylä
Tuomo Trög
tuomo.trog [at] missiochurch.fi