Ladataan Tapahtumat
Tämä tapahtuma on mennyt.

Sunnuntaina tervetuloa seuraamaan Mission Joulu -livelähetystä klo 16! Joululähetyksessä ylistämme Jeesusta lauluin ja tanssien ja pastori Jukka Mononen puhuu aiheesta ”Paimenten jouluevankeliumi”.

Paimenten vastuulle tuli vartioida lampaita, jotka olivat hyvin mahdollisesti tarkoitettu temppeliä varten. Lampaita tarvittiin paljon ja säännöllisesti temppelin uhritoimituksiin, mutta nyt olikin syntynyt Jeesus – itse Jumalan uhrikaritsa! Paimenet olivat siihen aikaan halveksittu ihmisryhmä. Juutalaisten Talmudin mukaan heitä ei voitu käyttää edes todistajina oikeudessa. Lammasten paimenilla ei ollut tuohon maailmanaikaan edes ihmisarvoa, mutta Jumala kertoi evankeliumin ensimmäisenä heille.

”Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään. He pelästyivät suunnattomasti, mutta enkeli sanoi heille: ´Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille hyvän sanoman suuresta ilosta, joka on tuleva kaikelle kansalle.´” (Luuk.2:9-10)

Paimenet olivat Jumalaa pelkääviä ihmisiä. Arki oli totuttua lampaitten perässä juoksemista ja varjelemista yöstä toiseen. Nyt arkeen tuli dramaattinen muutos. Ymmärrettävästi he järkyttyivät suunnattomasti tästä odottamattomasta ja yliluonnollisesta tapahtumasta, jonka saivat kokea.

Näitten taivaallisten olentojen ensimmäiset sanat olivat: ”Älkää peljätkö!” Sitten paimenet saivat kuulla syyn miksi heidän ei tarvinnut pelätä. Sanan muoto korostaa, että he vapautuisivat pelosta, jonka vallassa he parhaillaan olivat. Kansalla tarkoitetaan tässä Juudan kansaa, joka saisi kuulla ensin tämän sanoman, ennen kuin se se vietäisiin eteenpäin meille pakanoillekin. Tämä sanoma oli:

”Teille on tänään Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra.” (Luuk.2:11)

Tästä pääset Mission Facebook-sivulle