Aurinkoisena helmikuun sunnuntaina 4.2.2018 reilu kahdenkymmenen hengen joukko missiolaisia vieraili Tampereella Toivon portti -seurakunnassa. Herätyksen ilta -tilaisuudessa Missio Churchin pastori Jukka Mononen puhui ajattelun merkityksestä elämässämme. Tilaisuuden aloitti Toivon portti -seurakunnan pastori Timo Aro-Heinilä jakamalla Luukkaan evankeliumin pohjalta ajatuksen Pyhän Hengen johdatuksessa olemisesta. Missio Churchin johtotiimin puheenjohtaja Tuomo Trög toi omassa puheenvuorossaan esille, kuinka Raamatun arvovallasta käydään taistelua ja rohkaisi kuulijoita Raamatun lukemiseen omassa elämässään. Tilaisuuden juontanut Missio Churchin nuorisopastori Jarno Omar jakoi, kuinka uskoontulo oli hänelle ollut kuin kotiin tulemista ja kuinka haluamme olla kutsumassa kaikkia kotiin Jumalan yhteyteen. Ylistystä illassa johti Sirkku Mononen yhdessä Mission ylistysryhmän kanssa. Oli jälleen mahtavaa olla yhdessä seurakuntaperheenä liikkeellä evankeliumin asialla ja palvelemassa Toivon portti -seurakunnassa.

Jukka Mononen: ”Ajattelu erottaa ihmisen muusta luomakunnasta. Se tuo myös mukanaan vastuun elämästämme. Ajattelu määrittelee arvomme ja suunnan elämällemme. Siksi ei ole yhdentekevää mitä me ajattelemme tai mitä päästämme ajatuksiimme. Meillä on vastuu mitä ajattelemme. Raamattu antaa selvät määritelmät mitä ja miten meidän tulee ajatella. Apostoli Paavalin kehottaa: ´Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa´ (Fil.4:8).”

Timo Aro-Heinilä: ”Joosef ja Maria olivat niin kuuliaisia Jumalan tahdolle, että he toivat Jeesuksen temppeliin 40 päivän ikäisenä Herran eteen pyhittääkseen hänet Jumalalle. Temppelissä he tapasivat Simeonin ja Hannan, kaksi hurskasta Jumalalle ja rukoukselle antautunutta ihmistä. Pyhä Henki oli Simeonin päällä ja Pyhä Henki oli hänelle ilmoittanut, ettei hän ole näkevä kuolemaa ennenkuin hän näkee Herran voidellun. Simeon tuli Pyhän Hengen johdatuksessa temppeliin. Simeon oli samanlainen ihminen kuin sinä ja minä, mutta hänen sydämen jano ja kaipaus oli, että Jumalan lupaukset täyttyvät ja että hän voi olla niissä Jumalan lupausten täyttymisissä mukana. Mitä tässä pyhien yhteydessä koetaankin, se on valmistautumista ja varustautumista siihen, että me voimme olla Pyhän Hengen ohjauksessa, Hänen täyttäminään ja ohjaaminaan joka hetki elämästämme oikeaan aikaan oikeassa paikassa.”

Tuomo Trög: ”Tällä hetkellä niin yhteiskunnassa kuin myös kristillisissä piireissä ja seurakunnassa käydään taistelua Raamatusta ja Raamatun arvovallasta. Sitä taistelua käydään myös meidän uskovien sisällä. Apostolit kulkivat Jeesuksen kanssa kolme vuotta ja oppivat elämään Jeesuksen tahdon mukaisesti. He elivät arjessa niin kuin Jeesus opetti. Me saamme sitä samaa opetusta Raamatun kautta. Siksi kannattaa lukea Sanaa, koska kun me pystymme elämään Raamatun opetusten mukaan, vaikuttaa se myös laajemmasti kuin vain meidän omaan elämään.”

Jarno Omar: ”Jos olet ensimmäistä kertaa hengellisessä tilaisuudessa ja koet, että nämä asiat alkavat jollakin tavalla piston lailla tulemaan sinun sydämeen, niin ei ole mitään hätää. Siihen löytyy kyllä lääkkeet. Siihen löytyi minunkin elämässä lääkkeet, kun 18-vuotiaana tulin uskoon. Kun tulin uskoon, tajusin että tulin kotiin. Ymmärsin, että tähän minut on luotu, tähän minut on kutsuttu. Jumala on valmistanut asioita, että minä voisin tulla Hänen lapsekseen. Tähän haluamme kutsua myös sinua tänä iltana. Haluamme kutsua kaikki tulemaan kotiin.”

Otteita bussimatkalta, pastori Jukan puhe ja matkan kuvagalleria:

Kuvat: Kari Veijonen ja missiomatkalaiset

Videot: Erkki Hakkarainen ja Kari Pennanen