Jumala puhuu meille tänäpäivänä varsin tarkasti mitä Hän tekee ja aikoo tehdä. Profeetallisten sanomien varmistamiseksi Jumala puhuu useamman palvelijansa kautta. Onhan se Raamatun linjakin. Sanoihan Jeesuskin: ”…että jokainen asia vahvistettaisiin kahden tai kolmen todistajan sanalla” (Matt 18:16). Se mitä Jumala haluaa sanoa, ei siis jää ainoastaan yhden todistajan varaan.

Saimme kokea tämän todeksi Missiomaailman ja Missio Churchin yhteisessä ”Nouse Suomi” -tapahtumassa toissa viikolla. Pääpuhujaksi oli alunperin kutsuttu tulisieluinen Uskon Sana -seurakunnan pastori Patrick Tiainen. Kahta päivää aikaisemmin ilmoitettiin, ettei hän tulekaan Jyväskylään. Missiomaailman toiminnanjohtajan Markus Korhosen kanssa vuorokauden asiaa rukoillen ja sijaista mietittyämme, sain itse sanoman tuota iltaa varten. Niinpä päädyimme, että puhumme itse ja allekirjoittanut pitää pääpuheen.

Saatuani puheeni valmiiksi kokouspäivänä huomasin Patrickin samalle päivälle (30.9) päivätyn blogikirjoituksen. Hänen sanomansa tuolle päivälle oli sisällöltään täsmälleen sama kuin se, jonka olin sisimpääni saanut ja saarnaksikin jo kirjoittanut. Sanoma on pääpiirteittäin seuraava: ”Herätys tulee, mutta se ei tule yksittäisen ihmisen kautta, vaan siinä tarvitaan kaikkia!”. Se on Jumalan työtä. Miehet ja menetelmät voivat vaihtua, mutta lopputulos ratkaisee. Riemullisin hetki illassa oli se, kun ensimmäistä kertaa hengellisessä kokouksessa ollut nuori mies tuli esille ja rukoili kanssani pelastusrukouksen. Tätä ei olisi tapahtunut, ellei puolestaan joku olisi kutsunut ja toinen tuonut häntä kokoukseen.

Lokakuun teemajakeet Missio Churchissa ovat 1.Joh.2:12-14. Rakkauden apostoli Johannes tahtoi kirjoittaa seurakunnalle niin, ettei yhtään ikäryhmää suljeta pois. Lapset, nuoret ja isät olivat tasapuolisesti Johanneksen hellässä käsittelyssä. Johanneksen sanoma ei kohdistunut ainoastaan fyysisiin ikäryhmiin, vaan myös hengellisiin kehitysvaiheisiin. Me olemme jokainen niin fyysisesti kuin hengellisestikin joko lapsia, nuoria tai aikuisuuteen ehtineitä.  Kun Jumala puhuu edelleen seurakunnalleen, niin me kaikki olemme Jumalan rakkauden kohteena. Seurakunta on myös vahva silloin kun se saa toimia yksimielisesti ja yhdessä, toinen toistaan kantaen, tukien ja rohkaisten. Silloin voimme myös odottaa yhä voimallisempaa herätystä – kaikki yhdessä.

Pastori_JukkaPastori Jukka