Jeesus on sanonut, että ”sydämen kyllyydestä suu puhuu”. Täytyy sanoa, että sydämeni on kesästä täynnä kiitosta Jumalan puoleen. Tämä kesä on ollut kiistämättä yksi elämäni parhaimmista. Olen saanut levätä, olla perheen kanssa, matkustella, tehdä mukavia ja minulle mieluisia asioita kesän aikana. Olen saanut viettää trumpetinsoiton harrastuksen kanssa mm. Lieksan Vaskiviikolla maailman kuullun trumpettivirtuoosi Adam Rapan mestarikurssilla. Hienoja asioita on tapahtunut myös seurakunnan keskellä. Juuri ennen lomiamme ilahduttavan suuri joukko nuoria ihmisiä antoi julkisen tunnustuksen lähteä seuraamaan Jeesusta, menemällä kasteelle kesäkuun lopussa Tuomiojärven rannalla.

Etuoikeutemme ja ilon aiheenamme on myös se, että olemme ensimmäisenä seurakuntana saaneet solmia viralliset yhteydet Jad Hashmonaan Israeliin. Se on meidän lähetys- ja avustuskohteemme. Käytännön apuakin olemme saaneet seurakuntana välittää ja taloudellisesti tukea. Viimeksi heinäkuussa yksi kirvesmies perheineen oli siellä auttamassa. Elokuun puolivälissä oli puolestaan heidän vierailun aika Jyväskylässä. Jad Hashmonan pääsihteeri Ayelet Ronen ja kansainvälisesti tunnettu Messiaanisten seurakuntien ylistyksenjohtaja Sheli Myers olivat meillä vierailulla. Täysi tupa oli ylistämässä Jeesusta ja kuuntelemassa kuulumisia Jad Hashmonasta. Illan kolehti kerättiin lyhentämättömänä Jad Hashmonalle.

Miltäs syksy näyttää Missio Churchissa tällä hetkellä? Hyvältä! Erityisesti nuorten työssä on ollut jatkuvaa liikehdintää. Viime viikonloppunakin heitä tuli sankoin joukoin seurakuntamme kesäleirille, joka päättyi sunnuntaina iloiseen kastejuhlaan. Merkille pantavaa on se, että nuoret eivät ainoastaan hengaile keskenään, vaan uusia nuoria tulee uskoon ja yhteyteen. Pitkin viikkoa on kasvavaa nuorten kasvuryhmää ja nuorteniltaa. Vielä sunnuntaisin he tulevat ilahduttavan suurella joukolla myös yhteiseen kokoontumiseen ylistämään Jumalaa ja Hänen Sanansa ääreen. Myönteinen ongelmamme näyttää olevan se, että Missio Churchin seurakuntatila Rajakatu 20:ssa alkaa käydä pieneksi.

Pastori_JukkaSyyskuun teemajae on Fil.4:8: ”Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa!”

Näissä ajatuksissa syksyä kohti,
Pastori Jukka